Φανταστικότητα

Η Πραγματική ζωή μιας Φανταστικής Φίλης.

Η ανυπαρξία “ζωντανεύει” μέσα από τη συνύπαρξη τεσσάρων ηρώων στη νέα σουρεαλιστική παράσταση του Γρηγόρη Χατζάκη. Ένας φυσικός, η φανταστική του φίλη, ένας serial killer και μια σταρ του σινεμά διαπλέκουν τις ιστορίες τους με μυθικά πλάσματα σε έναν καινούργιο, τεχνητό κόσμο: τη Φανταστικότητα.

Ένα ανεξάρτητο οικοσύστημα “φυτρώνει” στο πράσινο θερμοκήπιο μέσα σ’ ένα δωμάτιο αμερικάνικου μοτέλ. Η φανταστική Λίνα χάνει τον πραγματικό της φίλο και προσπαθεί να γίνει.. άνθρωπος. Η Λίνα μοιάζει με την κινηματογραφική σταρ Σιμόν, το ιδανικό θύμα του “Κοτοπουλάκια”, του δολοφόνου με τη “θεία αποστολή” που όμως δεν του αρέσει το όνομά του. Και κάπου εκεί εισχωρούν τα φανταστικά πλάσματα: O Μπαμπούλας, η Μπι, το Πτώμα, ο Άγιος Βασίλης και ο… Χάρος.
Αόρατα σωματίδια και ορατοί άνθρωποι υπάρχουν ο ένας μέσα από τον άλλο και ψάχνουν την ταυτότητα τους σ’ ένα παιχνίδι με την ύλη, σ’ ένα φυσικό πρόβλημα που αναζητά λύση στην αλήθεια. Είναι λύση η αλήθεια; Ποια είναι η πραγματικότητα της και πόσο την αγγίζει το ανθρώπινο χέρι; “Κάθε φορά που κοιτάζουμε τον κόσμο, ο κόσμος μπαίνει στη θέση του.”

Μαγικός ρεαλισμός και χιούμορ στην υπαρξιακή κομεντί του Βαγγέλη Λεμπέση σε ένα έργο για την αξία της επιλογής απέναντι στη βία της κανονικότητας.
Ένα έργο γι’ αυτούς που παλεύουν ακόμα για τον δικό τους, “φανταστικό” κόσμο.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Βαγγέλης Λεμπέσης

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης

Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη

Κοστούμια: : La Reina

Μουσική: Βύρων Κατρίτσης

Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Πλυτάς

Επιμέλεια μαλλιών: Αθηνά Τουβλατζή

Μακιγιάζ: Δώρα Νάζου

Παίζουν: Ιωάννα Τσιγκουρλά, Τζέρι Άρτις, Άννα Κολιοφώτη, Βάλη Μαυρίδη, Χάρης Μπόσινας, Γιάννης Παπαϊωάννου

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
ΠΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟ, Φωκαίας 4 κ Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας, Αθήνα, Τηλ.: 211 1828900
Πρώτη Παράσταση:
15/02/2017
Τελευταία Παράσταση:
23/03/2017
Διάρκεια:
100'
Ημέρες & ώρες:
Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Εισιτήρια:
12€