Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ

Το ΚΘΒΕ γιορτάζει με την οικογένεια του ΠΑΟΚ τα 90 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας και ανεβάζει το έργο του Σταύρου Τσιώλη.

Σταθμός Λαρίσης. Ακούγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ. Σε ένα παγκάκι δύο νέες γυναίκες περιμένουν… συναντιούνται… ονειρεύονται… ελπίζουν… ταξιδεύουν με το τρένο του ΠΑΟΚ, όπου κανένας δεν τους ζητάει εισιτήριο.

Με πηγή έμπνευσης την ιστορική κάθοδο 2.500 οπαδών του ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για τον κρίσιμο αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό το 1999 και μια τυχαία συνάντηση που είχε την ίδια μέρα με δύο κορίτσια, ο σπουδαίος κινηματογραφιστής Σταύρος Τσιώλης γράφει ένα έργο με χιούμορ και τρυφερότητα για δυο γυναίκες με «σπασμένες φτερούγες» και ένα ταξίδι που δεν ολοκληρώθηκε. Τα δυο κορίτσια ταξιδεύουν μαζί με άλλους οπαδούς του ΠΑΟΚ αλλά δεν φτάνουν ποτέ στο γήπεδο, μένουν στον Σταθμό Λαρίσης, κρατώντας μια φωτογραφία με αφιέρωση διάσημου τραγουδιστή στο χέρι, με την ελπίδα ότι εκείνος θα έρθει να τις συναντήσει.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Σταύρος Τσιώλης

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ταξιάρχης Χάνος

Σκηνογραφία, 3D video mapping, φωτισμοί: Στάθης Μήτσιος

Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας

Βοηθός σκηνοθέτη: Αριστοτέλης Ζαχαράκης

Οργάνωση παραγωγής: Αθηνά Σαμαρτζίδου

Παίζουν: Ελευθερία Αγγελίτσα, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Στεφανία Ζώρα, Σοφία Καλεκμερίδου, Χάρης Παπαδόπουλος, Mαριάννα Πουρέγκα, Τάσος Ροδοβίτης. Στην παράσταση ακούγονται οι φωνές της Μαρίας Τσιμά, Αντώνη Μιχαλόπουλου, Αχιλλέα Αναγνώστου. Στη ραδιοφωνική μετάδοση ου αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ ο δημοσιογράφος Γιώργος Μίνος

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
ΚΘΒΕ - ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ - ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, Κολοκοτρώνη 25-27, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310-288000
Πρώτη Παράσταση:
26/11/2016
Διάρκεια:
90'
Ημέρες & ώρες:
Τετάρτη 21.30 και Σάββατο στις 18:00
Εισιτήρια:
13€ (γενική είσοδος), 13€ (μειωμένο)