2ο Ελληνικό Φεστιβάλ Θεάτρου Ελβετίας (7- 13 Οκτωβρίου 2016)

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 29/09/2016

Η Ελληνική κοινότητα της Ζυρίχης, στα πλαίσια του 2ου Ελληνικού Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ελβετία οργανώνει και προτείνει στο γερμανόφωνο και ελληνόφωνο κοινό της τέσσερις παραστάσεις ελληνικού θεάτρου οι οποίες γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στις 7-13 Οκτωβρίου θα παρασταθούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ oι παραστάσεις: Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2- πρωτότυπη διασκευή του ομώνυμου έργου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ», η 8η Ημέρα, ιδιαίτερη παράσταση του Ηλία Κουνέλα, γραμμένη, ειδικά, για να παρουσιάζεται σε σπίτια-, Κατερίνα, το δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη και οι 72 ώρες, κωμωδία της Αστερόπης Λαζαρίδου και του Γιώργου Χατζηπαύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο πολιτισμού Volkshaus, ενώ ιδιαίτερο γεγονός αποτελεί ότι την δεύτερη και την τρίτη μέρα του Φεστιβάλ (8-9/10) τα συγκεκριμένα θεατρικά έργα θα παρασταθούν σε δύο σπίτια της πόλης. Σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης είναι το κοινό να δει πως μια θεατρική παράσταση μπορεί να συμβεί και μακριά από την καθιερωμένη σκηνή του θεάτρου.

 


Αναλυτικά το Πρόγραμμα


7/10 Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2

Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.

Η συγκεκριμένη παράσταση τιμήθηκε με 2 βραβεία από τον Θεατρικό Οργανισμό της Κύπρου, ενώ συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κλασσικού Θεάτρου στη Σερβία. Επιπλέον, κέρδισε το 1ο βραβείο στο διεθνές Festival de Teatro Clásico de Almagro της Ισπανίας (2015). Τέλος, εκπροσώπησε την Ελλάδα, ήδη, στο Φεστιβάλ Folia στην Πορτογαλία και παίρνει μέρος αυτές τις μέρες στο Festival Internacional de Teatro Clasico στο Μεξικό.

Κείμενο: Διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του William Shakespeare

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης

Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη

Μουσική Σύνθεση: Κώστας Γάκης – Κώστας Λώλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη

Ερμηνεύουν: Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής & Κώστας Γάκης

 


8-9/10 Η 8η Ημέρα

Ένας ιερέας σε κάποιο ορεινό χωριό της Μολδαβίας, ενταφιάζει έναν ανώνυμο νεκρό που βρέθηκε εγκαταλελειμμένος, εν καιρώ πολέμου. Τον ενταφιάζει με όλες τις τιμές που αποδίδει η Ορθόδοξη Εκκλησία σε έναν νεκρό χριστιανό. Η πράξη του θα έχει συνέπειες και θα θέσει μεγάλα ερωτήματα. Ο Virgil Georghiou, αφηγείται την αληθινή ιστορία του προλετάριου ιερέα- πατέρα του, φέρνοντας μας αντιμέτωπους με την ηθική του ελέους.

Κείμενο: Virgil Georghiou

Απόδοση – Σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Καμμένος, Ηλίας Κουνέλας


10/10 Κατερίνα

Δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Αυγούστου Κορτώ. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν τη χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Κείμενο: Αύγουστος Κορτώ

Μουσική επί σκηνής: Λόλεκ μαζί τους και ο Γιώργος Νανούρης

Ερμηνεύουν: Λένα Παπαληγούρα

 


13/10  72 ώρες

Δυο νέοι συναντιούνται στην κρίσιμη ηλικία των 38. Πολύ κουρασμένοι και οι δυο από αποτυχημένες σχέσεις και τυφλά ραντεβού χωρίς ουσία, ενώνουν τις μοναξιές τους. Πολύ σύντομα έρχονται αντιμέτωποι μ’ ένα τεράστιο δίλημμα: θα μπορέσουν να βουτήξουν στα βαθιά τελικά ή θα συνεχίζουν να πλατσουρίζουν για πάντα στα ρηχά, σαν ενήλικες με παρατεταμένη εφηβεία; Έχουν στη διάθεσή τους 72 ώρες για να αποφασίσουν.

Κείμενο: Αστερόπη Λαζαρίδου– Γιώργος Χατζηπαύλου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης

Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς
Ερμηνεύουν: Βάσω Καβαλιεράτου, Κίμων Φιορέτος

 


Info

Τοποθεσία: Volkshaus, Ζυρίχη, Ελβετία (Stauffacherstrasse 60, 8004 Ζυρίχη)

Ημερομηνίες: 7-13 Οκτωβρίου 2016

Πληροφορίες: http://www.kinotita.ch , https://www.facebook.com/events/341119362895480


Επιμέλεια: Μαρία Ευθυμία Γιαννάτου