Εργαστήριο δημιουργικής γραφής εφηβικού - νεανικού βιβλίου με την Αγγελική Δαρλάση

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 22/09/2016

Τι σημαίνει εντέλει «γράφω για εφήβους και νέους» και πόσο αυτό διαφέρει ή όχι από το να γράφω για ένα διαφορετικό αναγνωστικό κοινό;
Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν υπό την καθοδήγηση της Αγγελικής Δαρλάση να ανιχνεύσουν τις διαφορές και τις ομοιότητες ανάμεσα στις ιστορίες που απευθύνονται σε εφήβους και νέους αναγνώστες και τις υπόλοιπες ιστορίες. Τι είναι αυτό που τις διαφοροποιεί και τις κατατάσσει σε ξεχωριστές κατηγορίες και ποια είναι τα διαφορετικά είδη που συναντάμε στα εφηβικά-νεανικά μυθιστορήματα; Σε τι ποσοστό η όποια ιδιαιτερότητα του αναγνωστικού κοινού είναι βασικός παράγοντας για την επεξεργασία της ιδέας και του τρόπου πραγμάτευσής της; Είναι όλες οι ιδέες κατάλληλες για εφηβικά νεανικά αναγνώσματα;
Προσπαθώντας να διερευνήσουν και να απαντήσουν, κατ’ αρχάς, στα παραπάνω ερωτήματα (με άξονα τα κείμενα των συμμετεχόντων και με παραδείγματα από συγκεκριμένα βιβλία), θα απαντούν ταυτόχρονα και σε θεμελιώδη ερωτήματα-ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της συγγραφής μιας ιστορίας∙ σε θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν τις τεχνικές της συγγραφής μιας ιστορίας από τη σύλληψη μέχρι και την ολοκλήρωσή της.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος.

Διάρκεια: 25 ώρες / 10 συναντήσεις

• Υπεύθυνη – Διδασκαλία: Αγγελική Δαρλάση, συγγραφέας
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18:30-21:00
• Κόστος: 240 € - Για φοιτητές και ανέργους: 220 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα της Αγγελικής Δαρλάση.

 

 Πληροφορίες Εγγραφής

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο  211 3003580 ή  να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας). Όπου απαιτείται βιογραφικό, θα πρέπει να επισυνάπτεται στο e-mail.

 


Η Αγγελική Δαρλάση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Παραστατικές Τέχνες στο Royal Central School of Speech and Drama. Έχει δουλέψει σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, και διδάσκει Δημιουργική Γραφή και Θέατρο-Θεατρική Παιδεία. Γράφει από το 2000. Αρκετά βιβλία και θεατρικά της έργα έχουν διακριθεί.
Το Παλιόπαιδο (2014): Αναγραφή στον Διεθνή Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ για τη συγγραφή, Βραβείο για τη συγγραφή και την εικονογράφηση Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Με λένε… Σύννεφο ή οι άγραφες σελίδες μιας Νεφέλης (2012): Βραχεία λίστα Κρατικών Βραβείων, Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και περιοδικού «Αναγνώστης».
Το Δέντρο που είχε φτερά (2010): Βραχεία λίστα Κρατικών Βραβείων και περιοδικού «Διαβάζω».
Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο (2009): Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, White Raven της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας Μονάχου, Κρατικό Βραβείο Παιδικού Θεατρικού έργου για τη θεατρική μεταφορά του.
Ονειροφύλακες (2004): Κρατικό Βραβείο Παιδικής-Νεανικής Λογοτεχνίας.
Το πιο πρόσφατο βιβλίο της για παιδιά από 12 ετών είναι το Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.