Τόπος Θεάτρου: Νέο περιοδικό αφιερωμένο στο θέατρο

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 28/05/2016

Ένα νέο έντυπο περιοδικό με την χαρακτηριστική επωνυμία «Τόπος Θεάτρου», αφιερωμένο αποκλειστικά στο θέατρο κυκλοφορεί από τον πάντα δραστήριο και μαχητικό θεατράνθρωπο Γιώργο Χατζηδάκη, 45 χρόνια μετά τα «Θεατρικά» του (1971)! Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που έρχεται να γεμίσει ένα πολύ μεγάλο κενό.

Πρόκειται για ένα τριμηνιαίο περιοδικό, με βασική πρόθεση να ρίξει μια γέφυρα πάνω από τον μισό αιώνα που μεσολαβεί από τα «Θεατρικά» και με αυθεντικές μαρτυρίες να συνθέσει ένα παλίμψηστο μιας μεγάλης θεατρικής περιόδου παρουσιάζοντας πρόσωπα, έργα και ημέρες πενήντα χρόνων νεοελληνικού θεάτρου. Φυσικά στις σελίδες του μπορεί να βρει κανείς άρθρα και σχόλια, αφιερώματα και κριτικές, θέσεις και αντιθέσεις.

Μαζί με το πρώτο τεύχος του «Τόπος Θεάτρου» θα κυκλοφορεί και η ανατύπωση του πρώτου τεύχους του περιοδικού «Θεατρικά» ως σημείο αναφοράς.

Η επίσημη ανοιχτή παρουσίαση του περιοδικού θα γίνει στο Θέατρο «Αλεξάνδρεια» Σπάρτης 14 στην Πλατεία Αμερικής την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 20.00.

Θα προλογίσει η καθηγήτρια του τμήματος θεατρικών σπουδών κ. Χαρά Μπακονικόλα, ο Γιώργος Χατζηδάκης και εκ μέρους της συντακτικής ομάδας η θεατρολόγος Καλλιόπη Ταράση.         

Το Greek Play Project του εύχεται καλοστέριωτο!