Συνάντηση Ελλήνων και Ισπανών Θεατρικών Συγγραφέων στην Αθήνα

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 13/02/2016

 

To Greek Play Project σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και το Teatro Pasión διοργανώνουν Συνάντηση Ελλήνων και Ισπανών Θεατρικών Συγγραφέων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το γόνιμο διάλογο και την ουσιαστική ανταλλαγή.

Η Συνάντηση αυτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία των Αναλογίων Σύγχρονων Ισπανικών Θεατρικών Έργων που θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες σε συνεργασία του τελευταίου με το CDN (Centro Dramático Nacional), το Εθνικό Θέατρο της Μαδρίτης.

Οι τρεις Ισπανοί δραματουργοί που παρουσιάζονται τα έργα τους, - Εουχένιο Αμάγια, Χοσέ Παδίγια και Ντενίζ Ντεσπεϊρού)-, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους Έλληνες ομότεχνούς τους για την τέχνη τους, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 4 μ.μ. της Δευτέρας, 29/2/2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων (αμφιθέατρο) του Ινστιτούτου Θερβάντες, Μητροπόλεως 23 στην Αθήνα. Τη συζήτηση θα συντονίσει η μεταφράστρια Μαρία Χατζηεμμανουήλ.

Η εκδήλωση είναι κλειστή για το κοινό. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ως τις 24 Φεβρουαρίου ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: info@greek-theatre.gr

Οι Ισπανοί συγγραφείς που συμμετέχουν και τα έργα τους που θα παρουσιαστούν είναι τα ακόλουθα:     

 Anomia de Eugenio Amaya (Ανομία, του Εουχένιο Αμάγια).

Haz clic aquí de José Padilla (Κάντε κλικ εδώ, του Χοσέ Παδίγια).

Los dramáticos orígenes de las galaxias espirales de Denise Despeyroux (Οι σπειροειδείς γαλαξίες και η δραματική τους γέννηση, της Ντενίζ Ντεσπεϊρού). 

 

Με τη συνεργασία των:

Ινστιτούτο Θερβάντες

Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα

Centro Dramatico Nacional

Teatro Pasion