Αντίο Βαγγέλη...

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 10/11/2020

Είναι μερικές φορές που η φυσική ευγένεια, η καλοσύνη, το φως που γενναιόδωρα εκπέμπουν ορισμένοι άνθρωποι μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν θα φύγουν ποτέ. Σίγουρα το αποτύπωμα που αφήνουν είναι σημαντικό όμως και η απώλειά τους είναι δυσβάσταχτη. 

Ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου ήταν ένα τέτοιο πλάσμα: γεννημένος καλλιτέχνης, φρόντιζε να κάνει τη ζωή των ανθρώπων γύρω του, σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο, πιο όμορφη, πιο φωτεινή, πιο ανθρώπινη. Ταλαντούχος στο θέατρο, αλλά κυρίως στη ζωή. 

Αντίο φίλε μας.... 

 


Ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και τελείωσε το Θεατρικό εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου, δίπλα στον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με την «Ανάκριση» του Π. Βάις.

Ακολούθησαν συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο, τη Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, το θέατρο Διάνα της Ελένης Ράντου, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Αμόρε, τα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Καλαμάτας και Κρήτης, το Μικρό Παλλάς, το Θέατρο Βρετάνια, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το ΚΘΒΕ κ.ά.

Εργάστηκε κατά καιρούς ως βοηθός σκηνοθέτη του Θωμά Μοσχόπουλου, του Νίκου Μαστοράκη και του Γιάννη Κακλέα. Παράλληλα με την υποκριτική έγραψε για το θέατρο και την τηλεόραση και σκηνοθέτησε παραστάσεις για τη θεατρική ομάδα MANIART, της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος. Με τον Βασίλη Μυριανθόπουλο είχαν γράψει μαζί το έργο «Μόλις χώρισα» που έκανε μεγάλη επιτυχία στο θέατρο και στον κινηματογράφο. 

Το θεατρικό «Press the Button» που έγραψε το 2004 τιμήθηκε με το βραβείο κοινού Αθηνοράματος για το καλύτερο νεοελληνικό έργο, ενώ η παράσταση την οποία σκηνοθέτησε, απέσπασε και το αντίστοιχο βραβείο καλύτερης παράστασης της χρονιάς.