Διήμερο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου 29-30 Αυγούστου

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 26/08/2020

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση  του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το  «ΦΟΥΓΑΡΟ»  παρουσιάζουν:

Διήμερο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου:

«ένας κόσμος πραγματικός / φανταστικός / συμβολικός»

Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Ώρα έναρξης 20:00 μ.μ.

 

32 μεταπτυχιακοί, εκπαιδευτικοί, ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΧΤΕΣ!!! έγραψαν ιστορίες και φιλοτέχνησαν τρομερές κούκλες και αντικείμενα που θα εμψυχώσουν και θα μας ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο του κουκλοθέατρου, όχι με μία, ούτε με  δύο ή τρεις, αλλά με 15 πρωτότυπες κουκλο-ιστορίες για μικρούς και μεγάλους:  
Στο Φουγάρο λοιπόν θα εμφανισθεί «Ο δράκος Μιαμ μιαμ» που  άκουσε κάποια «Μουσικά Παιχνιδίσματα», «Ανάμεσα στις σελίδες» ενός μουσικού βιβλίου. «Το κενό της μνήμης» του όμως δεν τον βοηθούσε να τα αναγνωρίσει. «Το ηλιοτρόπιο»  θα πρέπει να είναι μονολόγησε….. Μετά σκέφτηκε : «Αν ξαναγεννιόμουνα» θα πήγαινα σε αυτό  νησί  «Το  καψουλονησι», εκεί θα έβρισκα «Λατέρνα, Νότες και γλυκό Νεράντζι…» και θα με βοηθούσαν να ξαναθυμηθώ. Όμως το γλυκό Νεράντζι είναι  «Αχ, Μπλιαχ!» και δεν μου αρέσει. Μήπως «Ο κήπος της αγάπης» μαζί με «το μαντεμένιο τσουκάλι» με βοηθούσαν περισσότερο; Θα μπορούσα να πάω με τα «Μαγικά στου … Πιτσφιτίλη!». Όμως και «Ο Φρανσουά θέλει να … πετάξει», αλλά δεν μπορεί γιατί «και τα πουλιά δε φάνηκαν ξανά...»! Τι θα κάνει και αυτός; Ποιός θα τον βοηθήσει; Δεν ξέρω τι να κάνω….. έχω μπερδευτεί περισσότερο και από τα  «Σκουπομπερδέματα…..»
Σας περιμένουμε λοιπόν όλους μικρούς και μεγάλους στο ΦΟΥΓΑΡΟ για να ξεμπερδέψουμε τον Δράκο και τους φίλους του.  

Είσοδος  ελεύθερη…. με μάσκες.