Η Μέρα Μετά: Όλγα Γρατσανίτη

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 22/04/2020

Αγαπημένο μου ημερολόγιο - Ημέρα πρώτη και τελευταία

Μου είπαν να γράψω κάτι για την Μέρα Μετά;;; Τι να πω; Να πω μήπως για το τώρα;

 Δεν γνωρίζω πως εσείς το βιώνετε όλο αυτό το φαινόμενο – εγώ πάντως, αν κρίνω από τα όνειρα  μου, με σουρεαλιστική διάθεση αλλά κυρίως στον ύπνο μου- ίσως είναι ένας τρόπος έκφρασης και διαφυγής  μιας και στον ξύπνιο μου διακρίνομαι για μια εσωστρέφεια.

Ήμασταν λέει στο Λουξεμβούργο-μάλλον -και συνάντησα την φίλη μου Α. η οποία είχε συγκινηθεί για κάτι που είχε γράψει μια εικαστικός σχετικά με το Η Μέρα Μετά (εντός του θέματος το όνειρο!) και εγώ προσπαθούσα να την παρηγορήσω...και μετά βρήκαμε ένα κοινό φίλο μας που μας πρότεινε να αγοράσουμε ένα κρασί για να πιούμε..- ήταν σχεδόν  12 το μεσημέρι -  και η  Α. είπε ότι είναι νωρίς για ποτό αλλά εγώ πετάχτηκα  και είπα γιατί όχι; - άκου να δεις τώρα, που στον ξύπνιο μου άλλα θα έλεγα..και πήγαμε στο  μπακάλικο της γειτονιάς, είπα κάτι στα γερμανικά!!και πήραμε το κρασί και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι..και εκεί ξύπνησα.. η συνέχεια δική σας..

Αλλά για να σοβαρευτούμε και λίγο και για να είμαι και μέσα στο θέμα για το Μετά, εύχομαι  λιγότερη ματαιοδοξία, περισσότερη ενσυναίσθηση, λιγότερο εγωισμό και λίγη σιωπή, βρε παιδί μου. Ας παίρνουμε μια ανάσα πριν μιλήσουμε. Ας μην έχουμε γνώμη όλοι για όλα -τώρα άντε το κατανοώ ένεκα των συνθηκών και του «εστεμμένου»(το έχω κλέψει αυτό και γι’ αυτό και σε εισαγωγικά)-  αλλά μη φοβόμαστε τη σιωπή.

Α , και εσείς αγαπημένοι μου καλλιτέχνες και κυρίως του θεάτρου (τους έχω μια αδυναμία),   μια θερμή παράκληση: μπορείτε μετά την περίοδο αυτή του εγκλεισμού να μην δημιουργήσετε έργα με θέμα τον «εστεμμένο»;

Καλή αντάμωση να έχουμε και συναντήσεις ωραίες κυρίως! Γιατί το εαυτό μας τον ανακαλύπτουμε μέσα από τον άλλον..

 

Υ.Γ. Αμ το άλλο που ξεκινήσαμε πρακτική με την Α. στο Εθνικό Θέατρο! Και εκεί που ήμουν στο γραφείο μπαίνει μια ομάδα ηθοποιών και αρχίζουν ένα πάρτυ-δρώμενο που δεν είχε τελειωμό και εγώ  είχα μια μικρή ανησυχία γιατί έπρεπε να τελειώσω 2 επιστολές αλλά δε βαριέσαι και τότε ήταν που μου.. μίλησε...και ένας ηθοποιός και  μου έπιασε κουβέντα αλλά εγώ δεν...και εκεί ξύπνησα..η συνέχεια δική σας...

 Ή το άλλο που είχαμε γράψει από κοινού με την Α. (βασική συνοδοιπόρος στα όνειρά μου) ένα βιβλίο θεωρητικό για το θέατρο, με το β μέρος του βιβλίου ( από την Α.) να συνοδεύεται από audio book-playlist που θα συνοδεύει την ανάγνωση του!!!... και εκεί ξύπνησα πάλι..

...εντάξει σταματάω..