3 νέα έργα στη σκηνή στο ΙΜΚ | 9-10-11 Ιουλίου

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 04/07/2018

Το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά 3 νέα μονόπρακτα θεατρικά έργα που διακρίθηκαν στο τέλος της διαδικασίας.

Τις παραστάσεις συνοδεύει έκδοση των θεατρικών έργων σε δύο τόμους, ελληνικά και αγγλικά, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.

Τρία μονόπρακτα. Το ένα μετά το άλλο. Μια παράσταση. Στις 9, 10  11 & 12 Ιουλίου 2018 στις 20.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

«Τεργέστη» της Ελένης Γαλάνη,  «Το Αυγό» του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου  και «Νεάπολη (Κορυδαλλός), Πρωί με ήλιο» της Ιωάννας Παπάζογλου. 

Αρωγοί στην προσπάθεια να ζωντανέψουν στη σκηνή τα έργα των νέων συγγραφέων είναι οι σκηνοθέτες Ρούλα Πατεράκη, Γιώργος Λύρας και ο Ρένος Χαραλαμπίδης, αλλά και μια πλειάδα ηθοποιών που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα του ΙΜΚ.

Σκοπός του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, που διευθύνει ο συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης, με την αμέριστη πάντα υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, είναι να συνεχίσει να ανακαλύπτει νέες, ελπιδοφόρες θεατρικές φωνές και να τους δίνει την ευκαιρία να ακουστούν και να βρουν το κοινό τους, εξερευνώντας τη μεταξύ τους σχέση. Αλλά και να συστήνει τους νέους συγγραφείς στην πολιτιστική και θεατρική κοινότητα έτσι ώστε να ανοίξει ένας διάλογος μαζί τους.

Εξίσου σημαντική είναι και η μέριμνα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης να κάνει γνωστά τα έργα των νέων συγγραφέων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, κυρίως στους πολιτιστικούς φορείς με τους οποίους συνδέεται και συνεργάζεται, καθώς επίσης και στην αγορά του βιβλίου, με την έκδοση των έργων τους στα ελληνικά και αγγλικά.

Τα τρία μονόπρακτα, διάρκειας 40 περίπου λεπτών το καθένα, παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο σε μία παράσταση, με την παρακάτω σειρά:

 

Ταυτότητα παραστάσεων  

 

«Τεργέστη»

Συγγραφέας: Ελένη Γαλάνη

Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά)

Αντιγόνη Δρακουλάκη

Ευανθία Κουρμούλη

Δανάη Παπουτσή

 

Στο σκηνικό της Τεργέστης και το πολυβραβευμένο σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς design, φιλικό προς το περιβάλλον, Παγκάκι ΥΟΥΟ της Ροδάνθης Σεντούκα

 

«Το Αυγό»

Συγγραφέας: Γιώργος Χαραλαμπόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):

Μανώλης Γεραπετρίτης

Πάνος Μαλικούρτης

Τάνια Τρύπη

 

 

«Νεάπολη (Κορυδαλλός), Πρωί με ήλιο»

Συγγραφέας: Ιωάννα Παπάζογλου

Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης

Πρωτότυπη μουσική: Παναγιώτης Καλατζόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):

Ρούλα Αντωνοπούλου

Μυρτώ Γκόνη

Δήμητρα Παπαδήμα

Καίτη Φίνου

 

Φωτογραφίες: Περσεφόνη Μίχου

 

Για την έκδοση:

«Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος»

Διαχειριστής: Αλέξανδρος Κακαβάς

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νίκος Σκαρμούτσος

Επιμέλεια/ Διόρθωση κειμένων: Ζωή Κανελλοπούλου


Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ.210 3418 550, 210 3418579

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 9/7 Τρίτη 10/7, Τετάρτη 11/7,  στις 20:30 στην αίθουσα -2 του ΙΜΚ

Τρόπος παρουσίασης: Τα τρία μονόπρακτα διάρκειας περίπου 40’ το καθένα παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο σε μία παράσταση.

 

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 210 3418579.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.