Άτλας - Άνοιγμα στην πόλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά | 21.06-07.07

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 24/06/2018

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αρχίζει  ανοίγει τον  κύκλο  

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ -  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ATLAS

και από

21 Ioυνίου έως 7 Ιουλίου

σε διάφορους τόπους της πόλης θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις και δράσεις,  οι οποίες επιχειρούν να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης.

 

Καλλιτέχνες από όλους τους χώρους της τέχνης,  σε ένα διαρκή διάλογο με  τους κατοίκους , τις διαφορετικές κοινωνικές δομές, τους φορείς αλλά και τις ποικίλες κοινωνικές ομάδες της πόλης  δημιουργούν  και  συν- δημιουργούν  δρώμενα, τα οποία υπηρετούν τον πραγματικό και συμβολικό χαρακτήρα της έννοιας ATLAS

 

Από την ιχθυόσκαλα έως το λιμάνι του Πειραιά, το Ναυτικό Μουσείο και την αστική περιοχή της Πλατείας Αλεξάνδρας  η πόλη, οι διαφορετικοί τόποι   και οι άνθρωποί που την κατοικούν αφηγούνται την ιστορία της  στο χθες και το σήμερα.

 


 

ΓΕΡΟΣ ΕΡΩΣ

25 και 27 Ιουνίου.

Λιμάνι του Πειραιά, Πύλη Ε1

18.30

 

Μέσα από σκόρπια λόγια - θραύσματα κειμένων και προσωπικών εξομολογήσεων - καθώς και απόηχους τραγουδιών , στήνεται  μια site-specific performance στο λιμάνι του Πειραιά με επίκεντρο το δίπολο έρωτας – αποχαιρετισμός.

Ταξιδιώτης ένα σώμα ηλικιωμένων που, εξερευνώντας την ατομική και συλλογική του φωνή, θα παίξει το ρόλο ενός  ερωτευμένου υποκειμένου  που καταθέτει, συνθέτει, διαφωνεί, συναινεί, προβληματίζει, υπενθυμίζει. Στο ύστατο χαίρε η μπουκαπόρτα ενός πλοίου γίνεται μια άλλη σκηνή όπου διαδραματίζεται και η τελική φάση του αποχαιρετισμού.

Το προσωπικό υλικό των συμμετεχόντων συνομιλεί και με άλλα κείμενα  (ενδεικτικά αναφέρονται το έργο "Αποσπάσματα του Ερωτικού Λόγου" του Ρολάν Μπαρτ, καθώς και η συλλογή  "Γράμματα προς τη Μάρω", του Γιώργου Σεφέρη) καθώς και με ψήγματα τραγουδιών, δημιουργώντας μια σκηνική σύνθεση με πρωταγωνιστές  τους ανθρώπους της λεγόμενης τρίτης ηλικίας.

Μια σκηνική σύνθεση που θέλει να υπενθυμίσει πως ο ερωτικός αποχαιρετισμός  δεν έχει ηλικία και πως οι άνθρωποι αυτοί είναι ζωντανοί ,παρόντες στο εδώ και το τώρα, με ορμή και συναίσθημα που πάλλεται και ζητάει μια διέξοδο για να εκφραστεί.
Να εκφραστεί και να εκφράσει τον έρωτα, το αγαπημένο πρόσωπο, την ίδια τη ζωή.


Συντελεστές:

Σύλληψη-Σκηνοθεσία : Αγοράκη Αθανασία, Καρναχωρίτη Γιούλη, Πανάγου Μυρτώ.
Κινησιολογική επιμέλεια : Τούμπα Κατερίνα.

Μουσική επιμέλεια : Μακρής Διονύσης.
Εξωτερικός συνεργάτης : Πανάγου Πάνος.

Φωτογραφίες: Βασίλης Βασιλείου, Έφη Τσακαλή

Η performance πραγματοποιείται σε συνεργασία με το 2o Τμήμα ΚΑΠΗ Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

 


 

BLIND DATE

26 και 28 Ιουνίου.

Πλατεία Αλεξάνδρας

20.00

 

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα influx, στα πλαίσια του Άνοιγμα στην πόλη-Πειραιάς, σκηνοθετεί το Blind Date, μια διαδραστική περφόρμανς ανάμεσα σε βλέποντες και μη. Η παράσταση επιχειρεί να δει μέσα από τα μάτια ανθρώπων με απώλεια όρασης την εμπειρία της συνάντησης, του πρώτου ερωτικού σκιρτήματος, του χορού, του δημόσιου χώρου. Στην πλατεία Αλεξάνδρας του Πειραιά στήνεται μια μιλόνγκα, ένας απο τους πιο διάσημους τρόπους συνάντησης άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων σε δημόσιο χώρο με σκοπό να χορέψουν. Σ’ αυτή την μιλόνγκα, όμως, οι συμμετέχοντες όχι μόνο θα χορέψουν τάνγκο αλλά θα καλέσουν, επίσης, το κοινό σε ένα ραντεβού με τον κόσμο των τυφλών. Οι προσωπικές αφηγήσεις μετουσιώνονται σε θεατρικό καμβά και ο χορός δεν είναι ένα παιχνίδι δεξιοτεχνίας αλλά η αφορμή για μια συνάντηση μεταξύ των ανθρώπων. Αντί αποχωρισμού, οι τυφλοί θα οδηγήσουν όσους θεατές επιθυμούν να κλείσουν για λίγο τα μάτια τους σε μία σύντομη βόλτα. Η πόλη θα χαθεί για λίγο από το βλέμμα και θα μεταμορφωθεί σε μυρωδιές, ήχους και αγγίγματα.

 

Συντελεστές:

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Καλλιτεχνική κολεκτίβα influx (Χάρης Πεχλιβανίδης, Κορίνα Βασιλειάδου)

Φωτογραφίες: Λεωνή Ξεροβάσλα

Η performance θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία με το ΚΕΑΤ, την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, του σωματείου “Φάρος Τυφλών Ελλάδος” και το «Peiraias Tango».

 


 

ΙΣΑΛΟΣ ΓΡΑΜΜΗ- μία ωδή στην φθίση

29 και 30 Ιουνίου.

Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου21.00

21.00

 

Μέσα στον χώρο της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, η οποία ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες της στο κοινό,  η ομάδα Dεcadēre, παρουσιάζει την performance Ίσαλος Γραμμή - μία ωδή στην φθίση. Στον χώρο ανάμεσα στην θάλασσα και την στεριά, ενδιάμεσα στην ζωή και στο θάνατο, ένα αφήγημα - προσευχή ξετυλίγεται σαν κραυγή, για τα τετελεσμένα και γι’ αυτά που έπονται.

Συνθέτοντας τελετουργικά κείμενα διαφορετικών θρησκευτικών παραδόσεων με φυσικούς και ηλεκτρονικά επεξεργασμένους ήχους, μέσα από το τραγούδι, το λόγο και με επίκεντρο τη μουσικότητα, η performance διαστέλλει τη στιγμή κατά την οποία ο άνθρωπος ερχόμενος αντιμέτωπος με την φθίση, την ύστατη στιγμή της συνειδητοποίησης του πεπερασμένου της ύπαρξης, δημιουργεί τον Θεό, ως πράξη απόγνωσης και ανάγκη πίστης. Τη στιγμή που ο άνθρωπος προσεύχεται, προσπαθώντας να νικήσει το αμετάκλητο γεγονός του θανάτου, να νικήσει τη φύση και την ίδια στιγμή που επιστρέφει σ’ αυτή, και γίνεται ένα ζώο λυσσασμένο για ζωή, ένα ψάρι που θα χτυπηθεί μέχρι την τελευταία ανάσα.

Δέκα ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί, μαζί με πενήντα μέλη από την Χορωδία των ΚΑΠΗ Νίκαιας Ρέντη, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Αναστάσιου Αναστασόπουλου, εξερευνούν την προσευχή η οποία από πράξη απόγνωσης, γίνεται πράξη επαναστατική, κόντρα στο θάνατο και την απελπισία, δημιουργώντας έναν πολυπολιτισμικό πολυφωνικό ύμνο, που τραγουδιέται απαράλλαχτος από την πρώτη στιγμή που ο πρώτος άνθρωπος απέκτησε συνείδηση του επερχόμενου θανάτου του.

 

Η performance πραγματοποιείται με τη συνεργασία της χορωδίας ΚΑΠΗ Νίκαιας – Ρέντη υπό την διεύθυνση του μαέστρου Αναστάσιου Αναστασόπουλου 

 

*Ο όρος ίσαλος γραμμή είναι ναυπηγικός και τεχνικός όρος, ορίζεται ως επίπεδο από την οριζόντια τομή της επιφάνειας της θάλασσας με το πλοίο, στο σημείο που αυτό ισορροπεί και επιπλέει. Είναι η “γραμμή” δηλαδή, που χωρίζει τον αέρα από το νερό.

 

Συντελεστές:

Σύλληψη / Δραματουργία : Ομάδα Dεcadēre/ Μουσική σύνθεση: Gary Salomon 

Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Άλκηστις Πολυχρόνη /Επιμέλεια κίνησης: Άλκηστις Πολυχρόνη/Κοστούμια:  Βασιλική Σύρμα/Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Αλέξανδρος Λαγόπουλος /Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου  /Βοηθοί σκηνοθέτη: Αγάπη Ηλιάδου, Εύα Διαμαντή 

Ηθοποιοί: Γαβρελάς Παναγιώτης, Γρύμπλα Άρτεμις, Ηλιάδου Αγάπη,  Κανδρή Ίρις, Πολυχρόνη Άλκιστις, Σπανός Γιάννης, Ταμπακοπούλου Λυγερή, Salomon Gary, Supervia Moreno Raul

 


 

ΤΑ «ΤΕΙΧΗ» -βασισμένο στο ομότιτλο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη

21 Ιουνίου / Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

20.00

 

Η παράσταση του Θιάσου του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» βασισμένη πάνω στο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη, «Τείχη», καταδεικνύει με συγκινητικό και καίριο τρόπο την αίσθηση κοινωνικού και επικοινωνιακού αποκλεισμού που βιώνουν οι άνθρωποι με νοητική υστέρηση και όχι μόνο. Συμμετέχουν 12 ηθοποιοί ενώ για την παράσταση έχει γραφτεί πρωτότυπη μουσική από τον Νίκο Σαραφιανό και τον Γιάννη Γιαννάκο.

 

Συντελεστές:

Εκπαίδευση-Σκηνοθεσία: Μάνια Συριοπούλου, Δραματοθεραπεύτρια /Μουσική: Νίκος Σαραφιανός, Γιάννης Γιαννάκος /Πιάνο: Νίκος Σαραφιανός, Ελένη Ρέντζου /Ηχοληψία: Απόστολος Παπαδομιχελάκης /Σκηνικά - Κοστούμια: Χρυσούλα Αλεξίου, Μαρία Γεωργοπούλου /Εκπαιδευτική υποστήριξη: Γεωργία Κουρή /Τεχνικός ήχου: Ειρήνη Σφαέλου

 


 

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΛΟΓΙΑΣ ΡΕΓΓΑΣ

27 & 28 Ιουνίου.

Ναυτικό Μουσείο Πειραιά

20.00

 

Ο κωμικός μονόλογος «Οι περιπέτειες μιας λογίας ρέγγας», με αφορμή ένα μικρό χιουμοριστικό άρθρο του 19ου αιώνα στην καθαρεύουσα, εξελίσσεται και αναπτύσσεται μέχρι τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης ιστορίας. Μια ρέγγα, η αιχμαλωσία της, το ταξίδι από τη Νορβηγία και η άφιξή της στο λιμάνι του Πειραιά στα τέλη του 19ου αιώνα, την περίοδο του «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαρίλαου Τρικούπη.

Η παρούσα δράση αποτελεί, εκτός των άλλων, μια «δήλωση» σχετικά με τη γλώσσα μας που όλο και φθίνει. Σκοπός μας είναι να χτίσουμε, με βάση τον εν μέρει άγνωστο πλούτο και την ομορφιά της ελληνικής γλώσσας, ένα ταξίδι – παραμύθι, που θα φωτίσει την ιστορία της πόλης του Πειραιά, ταξιδεύοντας τον θεατή.

 

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Δέδες /Ερμηνεία: Βίβιαν Κοντομάρη/Μουσικός (Βιολί): Νεφέλη Μαρκάκη /Δραματουργική επιμέλεια: Χαρά Λιανού
Χορογραφία – Επιμέλεια κίνησης: Αναστασία Γεωργαλά
Βοηθός σκηνοθέτη: Σεβασμία Κοντοσάκου Κοστούμια: KOnDe - Joanna Misseli /Δερμάτινα αξεσουάρ: Aumorfia / Θεανώ Ποταμιάνου /Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δέδες

Φωτογραφίες: Γεωργία Θεοδώρου /Video: Πάνος Στεργίου /Μοντάζ: Ιάκωβος Αβδούλος

 


 

ΠΡΩΤΗ ΦΛΕΒΑ

1 & 2 Ιουλίου.

Ξενοδοχείο Lux - Φίλωνος 115, Πειραιάς

20.00

 

Με υλικό τη νουβέλα του Γιάννη Μακρυδάκη    Πρώτη φλέβα αναζητούμε σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου και Δραπετσώνας το σχήμα και την ουσία της αγάπης.

Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση διερευνούμε τους λόγους και τους τρόπους που η απουσία της αγάπης ή η στρεβλή αντίληψη γι’ αυτήν λειτουργεί κακοποιητικά στην ανθρώπινη ύπαρξη. Αναζητούμε υλικό για να μπορέσουμε να επαναπροσδιορίσουμε πολιτισμικά και κοινωνικά την έκφραση και την ουσία της αγάπης.

 

Συντελεστές: Συγγραφέας: Γιάννης Μακριδάκης /Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία: Αρκαδία Ψάλτη

Σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών δήμου Κερατσινίου και Δραπετσώνας.

 


 

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΙΤΟΣ

3 Ιουλίου Γενικό  Νοσοκομείο 'ΤΖΑΝΕΙΟ' 18.00

4 Ιουλίου Παπαστράτειος Παιδική Στέγη Πειραιώς 10.00

 

Θεατρική αφήγηση βασισμένη στο μύθο «Ο Θησέας με το Μινώταυρο». Τι είναι ο λαβύρινθος; Γιατί κάποιος βρίσκεται εκεί; Μπορεί να βγει; Ποιος είναι ο δικός σου Μίτος; Μήπως είναι ένα μπαλόνι; Ένας καλός ύπνος; Μία αγκαλιά, ένα ποίημα; Ή μία ζωγραφιά; Τις απαντήσεις θα τις ανακαλύψουμε με την επίσκεψη μας σε δύο ιδιαίτερους χώρους του Πειραιά: στο Γενικό  Νοσοκομείο 'ΤΖΑΝΕΙΟ', και στην Παπαστράτειο Παιδική Στέγη Πειραιώς

 

Η αφήγηση βασίζεται σε δύο ηθοποιούς, οι οποίοι εναλλάσσουν τους ρόλους του μύθου. Με απλά σκηνικά αντικείμενα δημιουργούν τους χώρους & τις ατμόσφαιρες του μύθου.

Μετά την αφήγηση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι με σκοπό μία έκθεση ζωγραφικής φτιαγμένη από τους μικρούς μας θεατές!

 

Συντελεστές:

Σύλληψη ιδέας: Αγγελική Φράγκου /Διασκευή μύθου: Μαργαρίτα Κυραγιάννη

Σκηνοθετική επιμέλεια: Αιμίλιος Αλεξανδρής /Σκηνικά αντικείμενα: Βάλια Παπακωνσταντίνου/ Κοστούμια: Βιβέτα Στρατηγού

Γραφιστικά: Σπυριδούλα Αρταβάνη /Φωτογράφιση δράσης: Παύλος Μαυρίδης

Ερμηνεύουν: Βάλια Παπακωνσταντίνου και Αγγελική Φράγκου

 

*Η δράση απευθύνεται στα παιδιά από το Γενικό Νοσοκομείο «Τζάνειο» και την «Παπαστράτειο Παιδική Στέγη Πειραιώς». Θα ακολουθήσει έκθεση με τις δημιουργίες των παιδιών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

 


 

ΠΟΛΥ-ΑΝΘΡΩΠΟΙ

3 & 5 Ιουλίου.

10 Βιτρίνες της πόλης

19.00

 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με το Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι τη δράση «Πολύ-Άνθρωποι» με στόχο να αναδείξει την ανυπέρβλητη αξία της ανθρώπινης ύπαρξης και την καθολικότητά της.

10 βιτρίνες καταστημάτων του Πειραιά φιλοξενούν ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας που συναντιούνται με αφορμή τη μητρότητα, την παράδοση, το φόβο, τη φιλία, τον έρωτα, τη ζωή, την εμπιστοσύνη, τον καπιταλισμό, το φανατισμό, τα όνειρα και μας υπενθυμίζουν εκείνες τις στιγμές που το «πολύ» δεν περιγράφει ποσότητα αλλά οικουμενικότητα.

Έλληνες και μετανάστες λοιπόν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και «εκτίθενται» σε 10 διαφορετικές βιτρίνες της πόλης αναπαριστώντας σκηνές που «ξεχειλίζουν» από ζωή και έχουν κέντρο, τί άλλο; Τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο που είναι τα πάθη του.

Είναι τα ελαττώματα και τα προτερήματά του μαζί.

Είναι τα πάντα και τίποτα.

Τον άνθρωπο που είναι ψυχή.

Και η ψυχή δεν είναι ποτέ απλώς αρκετή.

Η ψυχή είναι «πολύ».

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μιχαηλία Μουσάκου / Εικαστική Επιμέλεια: Εύα Μπόλου

 

 

Ηθοποιοί Στις Βιτρίνες:Βασιλική Βλαχούλη, Ελένη Βρακά, Δάφνη Γεμελιάρη, Μαγδαλένα Κεραμάρη, Ζέτα Λιάλιου, Δανάη Μπερή, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Ελένη Σταυροπούλου, Δημήτρης Τσικούρας, Αποστόλης Ψαρρός.

Σε συνεργασία με το Ανοιχτού Σχολείο Μεταναστών.

 

Αναλυτικά οι βιτρίνες: Πιττάκης, Βασ. Γεωργίου Α’ 15

Ανδριανόπουλος, Ηρ. Πολυτεχνείου 41 /Τέχνη – Αντίκες Σακελλάρη, Μπουμπουλίνας 35Α & Αλκιβιάδου /Super Dry, Οδυσσέα Ανδρούτσου 174 /Funky Vibe, Σωτήρος Διός 26 & Αλκιβιάδου /X Chic, Μπουμπουλίνας 35 /Incontri, Γρ. Λαμπράκη 111 /Works, Σωτήρος Διός 31 /Hondos, Τσαμαδού 17 /Πολιτάκης, Τσαμαδού 29

 


 

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

 

7 Ιουλίου.

Αρχαιολογικός χώρος της «Διαμέσου Πύλης» του Πειραιά, οδός 34ου Συντάγματος και Πύλης 

20.30

 

Ηετιώνεια Πύλη  - το άγνωστο τείχος  του Πειραιά!

Το 411 π.Χ., είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του Πελοποννησιακού Πολέμου, η εκατόχρονη Αθηναϊκή Δημοκρατία ανατρέπεται με ολιγαρχικό πραξικόπημα και χτίζεται ένα νέο τείχος στην Ηετιώνεια Ακτή του Πειραιά, όπου βρίσκεται σήμερα το Καστράκι, που είχε σκοπό να διευκολύνει την είσοδο των Σπαρτιατών με τους οποίους συμμάχησαν οι ολιγαρχικοί..

 

Πρόκειται για μια σύγχρονη τραγωδία που διερευνά τη διαχρονική σχέση της πολιτικής με την - αναλλοίωτη στο πέρασμα τον αιώνων -  ανθρώπινη φύση, ακολουθώντας τις ιστορίες του Θουκυδίδη και την ποίηση του Ευριπίδη με μουσικοχορευτικά δρώμενα και multimedia δράσεις σε αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά, από τη θεατρική κολεκτίβα «Κινούμενη Άμμος», σε συνεργασία με την “Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες” και τη συμμετοχή της Ενωσης Ποντίων Πειραιά-Δραπετσώνας .

 

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Δήμητρα Βήνη/Δραματουργική  επεξεργασία  - βοηθός σκηνοθέτη: Στέλιος Γεράνης    /               

Σκηνοθεσία - Video art: Liviu Dospinescu /Σκηνογραφία: Τάκης Βίνης-Αννίτα Αποστόλου

Οπερατέρ: Roberto Gomez/Ενδυματολογική Επιμέλεια: Αννίτα Αποστόλου /Μουσική Επιμέλεια: Nίκος Ζηλάκος

 

Τραγουδούν: Ναταλία Αποστόλου- Βήνη, Σεβαστή Μωραϊτίνη Κιθάρα: Νίκος Ζηλάκος

Πνευστά: Πέτρος Ζηλάκος

 

Ηθοποιοί:Γαρυφαλιά Αντωνίου, Ναταλία Αποστόλου-Βήνη, Νίκος  Αποστολέλης, Βέρα Βαρούτη, Δήμητρα  Βήνη, Τάκης Βίνης, Τάκης  Γιαβής, Γρηγόρης  Γιάναλης, Παναγιώτης  Δόκος, Ανδρέας Καπνίσης, Έλενα  Καρούκη, Μαρία  Μακρή, Τάσος  Μπαμπαλίκας, Στέφανος Παπαβέργος, Θεοδώρα  Παυλοπούλου, Ροδούλα  Πιπεριά, Αποστόλης  Πούλιος, Αγγελική  Τζιομάκη, Γιάννης  Τζιτζής, Μιχάλης  Τσαλίκης, Νίκος  Χάιδος

 

Σε συνεργασία με την “Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες” και το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ποντίων Πειραιά Δραπετσώνας – Κερατσινίου.

 


 

«ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» - Μουσική παραμυθία

 

7 Ιουλίου

Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

21.30

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=H-Z2pYkNkfY&feature=youtu.be

 

Το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro  σε μια νυχτερινή μουσική  «κατάλυση οίνου» προσεύχεται από και για την θάλασσα, τα μυστικά της τα κρυμμένα, τις νεράιδες και τους ναυτεργάτες της, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.

 

Οι μελωδίες που θα ακουστούν ακουμπούν στις άκρες της παραδοσιακής μουσικής, ταξιδεύουν στις ράχες της ελαφράς  λόγιας, για να ελλιμενιστούν ελεγειακά στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

 

Ιδέα παράστασης-διδασκαλία -μουσική επιμέλεια- κείμενα : Ανθή Γουρουντή

Φωνητική προετοιμασία: Κλεοπάτρα Παπαχειμώνα

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Χρήστος Γεροντίδης

Σκηνική Αντιμετώπιση-Κοστούμια: Σπύρος Γκέκας

Τεχνική Υποστήριξη: Αγαθή Κωστήρη, Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης

 

Libro Coro: Αλεξανδράκης Στέλιος, Αλμυράντη Ειρήνη, Αμπραχαμιάν Μαρία, Αντωνέλος Γιώργος, Αργύρη Πηνελόπη, Αριστείδη Τίνα, Βαραμογιάννη-Μαματσή Βασιλική, Βλάχου Μαρία, Γεροντίδης Χρήστος, Γκαρτζόπουλος Μιχάλης, Γουρουντή Ανθή, Δακουτρού Ελένη,Δάλλας Κωνσταντίνος, Δανά Μικαέλα, Δημόγλου Ηλέκτρα, Δροσινού Χριστίνα, Καισαρίνης Σταύρος, Καραγιάννης Στράτος, Καραμανλή-Μάλη Μένια, Καπετάνιος Μιχάλης, Καπετάνιος Παρασκευάς, Κάσση Αθηνά, Κολοσιώνης Δημήτρης, Κουκουράκη Άρτεμις, Κουκουράκης Ιωσήφ, Κουρσάρη  Κυριακή, Κουρσάρης Χαράλαμπος, Κουτσιόπουλος Ντέμης, Κωστήρη Αγάθη, Λεοντίτσης Φοίβος, Μαματσή Νίκη, Μανταλόβα Ανδριάννα, Μάντζαρης Θανάσης, Μαραθέφτη Νατάσσα, Μαυρογιάννη Τζένια, Μαυρομάτη Σοφία-Πηνελόπη, Μαυρομάτη Στέλλα, Μπαρμπαγιάννη Ελένη, Μπούμπουλη Χρυσάνθη, Ξαγοράρης Λεωνίδας, Ξενοκτιστάκη Εβίτα, Οδαμπόσογλου Αλεξάνδρα, Ορφάνη Σουζάννα, Πανδής Χριστόφορος, Παπαχειμώνα Κλεοπάτρα, Πουλέτσος Κώστας, Ράπτης Χρήστος, Ροδίτη Μαρίνα, Ρόμπα Αστέρια, Ρόμπας Ιωάννης, Ρούσου Αλεξία, Σκαβάρα Βάσω, Σκούτας Παναγιώτης, Σταθοπούλου Κατερίνα, Τζίτζη Ελεάνvα, Τζίτζη Μαργιάννα, Τσουμπρής Διονύση, Χυτήρη Σταυρούλα.