Χρόνια πολλά και δώρα για τους φίλους του GPP από τις εκδόσεις Κάπα

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 24/12/2017

Το Greek Play Project εύχεται Χρόνια Πολλά και χαρίζει στους φίλους του 26 βιβλία – 13 σημαντικά σύγχρονα ελληνικά έργα – σε συνεργασία με την Κάπα Εκδοτική.

Γιατί δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από το βιβλίο.

 


Λούλα Αναγνωστάκη: Η τριλογία της πόλης

 

Η μοναξιά, βλέπετε, η μοναξιά… φέρνει παράξενες ιδέες…

Η Κάπα Εκδοτική παρουσιάζει τρία μονόπρακτα της σπουδαίας θεατρικής συγγραφέως Λούλας Αναγνωστάκη σε μία νέα έκδοση με τίτλο Η τριλογία της πόλης. Το εξώφυλλο κοσμεί έργο του Κώστα Γκουρτζή, ο οποίος συνεισφέρει στην έκδοση και τρία σχέδια, ένα για το κάθε έργο.

Το μονόπρακτο «Η διανυκτέρευση» παίχτηκε για πρώτη φορά, μαζί με τα μονόπρακτα «Η πόλη» και «Η παρέλαση», έχοντας τον γενικό τίτλο «Η πόλη», από το Θέατρο Τέχνης τον Μάιο του 1965 σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν και σκηνικά-κοστούμια Μαρίας Ρούσσου. Είχαν λάβει μέρος: Σοφία Μιχοπούλου (Γριά), Κατερίνα Καραγιάννη (Σοφία), Νίκος Χαραλάμπους (Μίμης). Επίσης, μεταδόθηκε από το Rai3 Radio τον Οκτώβριο του 1966.

Το μονόπρακτο «Η πόλη» πρωτοπαίχτηκε από το Θέατρο Τέχνης τον Μάιο του 1965 σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν και σκηνικά-κοστούμια Μαρίας Ρούσσου. Είχαν λάβει μέρος: Νεκτάριος Βουτέρης (Κίμων), Μάγια Λυμπεροπούλου (Ελισάβετ) και Γιώργος Λαζάνης (Φωτογράφος). Επίσης, τον Ιανουάριο του 1966 παρουσιάστηκε από την κυπριακή τηλεόραση σε σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη. Ακόμη, τον Απρίλιο του 1967 παίχτηκε στο Tearto dei Verdi στην Πάντοβα σε μετάφραση Filippo Maria Pontani και σκηνοθεσία Ν. Τσιγγάκου, ενώ τον Ιούλιο του 1969 μεταδόθηκε από το BBC σε μετάφραση George Angell και σκηνοθεσία Martin Esslin. 

Το μονόπρακτο «Η παρέλαση» πρωτοπαίχτηκε από το Θέατρο Τέχνης τον Μάιο του 1965 σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν και σκηνικά-κοστούμια Μαρίας Ρούσσου. Είχαν λάβει μέρος: Εκάλη Σώκου (Ζωή) και Μίμης Κουγιουμτζής (Άρης). Επίσης, τον Μάιο του 1968 ανέβηκε στο Παρίσι, στη Maison des Lettres, σε μετάφραση Νικηφόρου Παπανδρέου & J.Y.C. Fossé και σκηνοθεσία Antoine Vitez, με τους ηθοποιούς Colin Harris και Brigitte Jacques.

 

Διαστάσεις:    21 Χ 17                                                                           

Σελίδες:           112

ISBN:               978-618-5191-31-3

Χρονολογία:   Ιούλιος 2016

Τιμή:               8,00 (συν ΦΠΑ 6%)

 


Λούλα Αναγνωστάκη: Αντόνιο ή Το μήνυμα

 

Όλα μπορεί κανείς να τ’ αντέξει στη ζωή.

Γιατί όλα έγιναν για να σε βασανίζουν – στο τέλος συνηθίζεις.

Το ανυπόφορο είναι πως πρέπει να τ’ αντέξεις μονάχος.

 

Το θεατρικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη Αντόνιο ή Το μήνυμα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1972 στο Θέατρο Τέχνης, στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, εκδίδεται για πρώτη φορά από την Κάπα Εκδοτική.

 

Διαστάσεις:    21 Χ 17                                                                           

Σελίδες:           96

ISBN:               978-618-5191-60-3

Χρονολογία:   Μάιος 2017

Τιμή:               8,00 (συν ΦΠΑ 6%)

 


Βασίλης Κατσικονούρης: Το καμ μπακ: Η κωμωδία της μνήμης

 

Είναι κάποια καμ μπακ που, άμα δεν τα κάνεις εσύ στην ώρα τους,

 σου κάνουν εκείνα καμ μπακ…

 

«Ήθελα να πιάσω το θέμα της μνήμης που διατρέχει αρκετά από τα έργα μου, αυτή τη φορά από την κωμική του πλευρά. Όλοι και όλα έχουν από μία – ακόμα και ο θάνατος, μόνο που δεν το ξέρει και κανείς ποτέ δεν προλαβαίνει να τη δει.

Έτσι έγραψα το Καμ μπακ – Η κωμωδία της μνήμης. Προσπάθησα επιμελώς να αποφύγω κάθε ίχνος σοβαρότητας. Για κάτι ψιλά που μου ξέφυγαν, ζητάω συγνώμη…»

Βασίλης Κατσικονούρης

(από το σημείωμα του συγγραφέα στην έκδοση)

 

Διαστάσεις:    21 Χ 17                                                                           

Σελίδες:           128

ISBN:               978-618-5191-85-6

Χρονολογία:   Δεκέμβριος 2017

Τιμή:               8,00 (συν ΦΠΑ 6%)

 


Βασίλης Κατσικονούρης: Καλιφόρνια Ντρίμιν

Κωμωδία σε πέντε πράξεις

 

Άμα αγαπάς κάποιον, άσ’  τον να φύγει. Αν ξαναγυρίσει, είναι δικός σου. Άμα δεν γυρίσει, ποτέ δεν ήτανε.

 

«Το Καλιφόρνια Ντρίμιν παρουσιάζει τις τραγελαφικές περιπέτειες δύο λαϊκών παιδιών που αποφασίζουν να μην πάνε στο στρατό και να καταφύγουν σ’ ένα new age κοινόβιο στην Καλιφόρνια.

Το έργο είναι σαν ένα φλας, που τους πιάνει ακριβώς τη στιγμή που χαζεύουν μπροστά από μια μεγάλη σκοτεινή πόρτα. Είναι παιδιά κωμικά, αφασικά, χαμένα κάπου σε μια μετεφηβική ηλικία, απελπισμένα· και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα παραδεχτούν όλα αυτά, εκτός ίσως από το τελευταίο. Όταν το καταλάβουν κι αυτό, τότε διαβαίνουν το κατώφλι. Την άλλη μέρα, σαν εμφανίσουμε τη φωτογραφία, αυτά δε θα είναι εκεί. Βλέπουμε μόνο το σκοτάδι που τα κατάπιε. Κι ένα παράξενο, αμυδρό φως κάπου στο βάθος, μπορεί να ήταν κάποιο παιχνίδι του φακού, μπορεί να ήταν ένα πρώτο και τελευταίο λαμπύρισμα που άφησαν πίσω τους».

Βασίλης Κατσικονούρης

(από το σημείωμα του συγγραφέα στην έκδοση)

 

Διαστάσεις:    21 Χ 17                                                                           

Σελίδες:           144

ISBN:               978-618-5191-45-0

Χρονολογία:   Νοέμβριος 2016

Τιμή:               8,00 (συν ΦΠΑ 6%)

 


Αντώνης & Κωνσταντίνος Κούφαλης: Το ψωμί της Νινευί

Πρόλογος: Δημήτρης Μυλωνάς

Επίμετρο: Χρήστος Χρυσανθόπουλος

 

…Να γυρίσω πίσω και να ονειρεύομαι μια άλλη Δύση… Στην πατρίδα ζούσα…

 

«Το ψωμί της Νινευί είναι το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο. Το σημείο τομής Ανατολής και Δύσης, ο ασίγαστος πόθος της Νουρ και του Σαμίρ να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς που κουβαλάνε μέσα τους σε άλλη πατρίδα. Η κοινή τους ρίζα και ο προαιώνιος καημός κόντρα στην εποχή και τα ψεύτικα διλήμματά της.

Η Νουρ και ο Σαμίρ, οι δύο ήρωες του έργου, έρχονται από το Ιράκ στη Γερμανία για να αναζητήσουν καινούρια συνθήκη ζωής. Άφησαν πίσω τους ερείπια, νεκρούς, βασανισμένους και τώρα σε μια “αίθουσα εκδηλώσεων” σ’ ένα προάστιο του Μονάχου περιμένουν να συναντήσουν τους γερμανούς πολίτες και να συστηθούν, διεκδικώντας την ε ν σ ω μ ά τ ω σ ή τους».

Αντώνης & Κωνσταντίνος Κούφαλης

(από το σημείωμα των συγγραφέων στην έκδοση)

 

Διαστάσεις:    21 Χ 17                                                                           

Σελίδες:           48

ISBN:               978-618-5191-41-2

Χρονολογία:   Νοέμβριος 2016

Τιμή:               8,00 (συν ΦΠΑ 6%)


 

Βασίλης Μαυρογεωργίου: Μια τεράστια έκρηξη

 

Στην προηγούμενη ζωή μου πρέπει να είχα σκοτώσει πολύ κόσμο και τώρα την πληρώνω.

Το θεατρικό έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου Μια τεράστια έκρηξη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2010. Το αναθεωρημένο κείμενο, όπως αυτό συμπληρώθηκε για την παράσταση που ανέβηκε τον Μάιο του 2017 στο Skrow Theater,  στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, περιλαμβάνεται στην παρούσα έκδοση από την Κάπα Εκδοτική.

 

Διαστάσεις:    21 Χ 17                                                                           

Σελίδες:           72

ISBN:               978-618-5191-66-5

Χρονολογία:   Μάιος 2017

Τιμή:               8,00 (συν ΦΠΑ 6%)

 


Γεώργιος Μόρμορης: Αμύντας (1745)

Ελεύθερη παράφραση από το ομώνυμο έργο του Torquato Tasso (1573)

 

Δραματουργική προσαρμογή: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος

 

Ένα κορμί χωρίς ψυχή σαπίζει και βρομίζει· δίχως αγάπη μια καρδιά μαραίνει και χλωμίζει.

 

«Το 1745 τυπώνεται ανωνύμως στη Βενετία μια ελεύθερη μετάφραση στην τότε ομιλουμένη ελληνική και σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο της θρυλικής κωμωδίας του Torquato Tasso Aminta (1573). Πριν από χρόνια είχα την τύχη να ανακαλύψω πως κάτω απ’ την ανωνυμία κρυβόταν ο επτανήσιος από τα Κύθηρα ιατροφιλόσοφος και ποιητής Γεώργιος Μόρμορης (1720-1790).

Ο Αμύντας ανήκει στην ονομαζόμενη «ποιμενική κωμωδία» (commedia pastorale) και ξετυλίγεται σε δάση όπου κυκλοφορούν ερωτευμένοι βοσκοί, πρόβατα, παρθένες “αμαζόνες”, αλλά και άγρια ανύπαρκτα στην Ευρώπη θηρία, καθώς και μυθικά πρόσωπα, όπως σάτυροι, δράκοι και θεοί του έρωτα. Η μόδα αυτών των έργων επηρέασε την πανευρωπαϊκή δραματουργία, ακόμη και τον Σαίξπηρ (Όνειρο καλοκαιριάτικης νύχταςΌπως σας αρέσειΤρικυμία κ.ά.). Υπάρχουν και ελληνικά ανάλογα κείμενα, όπως η Πανώρια του Ρεθυμνιώτη Τζώρτζη Χορτάτση (τέλη 16ου αι.) κ.ά.».

«Ο Αμύντας του Μόρμορη είναι “άλλο” έργο από τον Aminta του Τάσσο. [...] Εάν μάλιστα ο Μόρμορης είχε θέσει ως τίτλο της ελεύθερης ανάπλασής του το όνομα Σίλβια (είναι η ηρωίδα του έργου) ή οποιονδήποτε άλλο τίτλο, χωρίς να έχει την εντιμότητα να αναφέρει το όνομα του Τάσσο, τότε σίγουρα θα μιλούσαμε για έργο του Μόρμορη, που έχει ως πρότυπό του τον Aminta του Τάσσο».

 

Σπύρος Α. Ευαγγελάτος

(από κείμενά του στην έκδοση)

 

Η παράσταση Αμύντας ανέβηκε σε πανελλήνια πρώτη στις 8 Ιουλίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016.

 

Διαστάσεις:    21 Χ 17                                                                           

Σελίδες:           96

ISBN:               978-618-5191-32-0

Χρονολογία:   Ιούλιος 2016

Τιμή:               8,00 (συν ΦΠΑ 6%)

 


Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας: Μπαμπάδες με ρούμι

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ-ΚΟΥΛΕΔΑΚΗ

Διακίνηση: Κάπα Εκδοτική

Επίμετρο: Ειρήνη Μουντράκη

 

«Στη δεκαετία του ’80 γεννήθηκε μια εποχή αμοραλισμού και ελαφρότητας. Τα πάντα μπορούν να γίνουν χωρίς επιπτώσεις αλλά και χωρίς τύψεις. Γιατί οι τύψεις είναι αποτέλεσμα της συνείδησης. Και αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική διαφορά της σημερινής κοινωνίας με τη χθεσινή. Η έλλειψη συνείδησης. Πράγμα  που κάνει τα μικρά καθημερινά μας εγκλήματα να μοιάζουν ασήμαντα, αναίτια και γελοία. Δεν έχουν καν τη γοητεία της ανηθικότητας. Το μαύρο μεγαλείο του κακού όταν γίνεται με επίγνωση. Στους Μπαμπάδες με ρούμι προσπαθήσαμε να γράψουμε την ιστορία ενός τέτοιου γελοίου εγκλήματος. Την κωμωδία έξι ανάπηρων, ανόητων, ανήθικων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων».

Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας

(από το οπισθόφυλλο της έκδοσης)

 

 

Διαστάσεις:    21 Χ 17                                                                           

Σελίδες:           120

ISBN:               978-960-89281-7-6

Χρονολογία:   Ιούνιος 2007

Τιμή:               8,00 (συν ΦΠΑ 6%)

 


Έλενα Πέγκα: Γυναίκα και λύκος

 

Αυτό που ακούμε, αυτό που μυρίζουμε, αυτό που πιάνουμε, αυτό που βλέπουμε καθημερινά δεν είναι παρά ένα απειρο-ελάχιστο μέρος του κόσμου.

 

Η Γυναίκα αφήνει πίσω της σύζυγο, φίλους και καριέρα. Ένα απαγορευμένο πάθος την έχει εξαγριώσει. Την έχει κάνει λύκο. Η ευτυχία έχει αγριότητα. Η ηρωίδα τη διεκδικεί μαζί με τη θέση της στον κόσμο. Θα μπορούσε να είναι μια σύγχρονη Νόρα, θα μπορούσε να είναι η Ωραία του παραμυθιού. Είναι όμως η Ωραία και το Τέρας μαζί.

Ποια είναι η φύση της επιθυμίας; Και ποια τα όριά της; Τι γίνεται όταν κανείς τα υπερβεί και αποφασίσει να επιστρέψει στον πρωτόγονο εαυτό του; «Μου λείπει τόσο πολύ που πονάει το σώμα μου», λέει η Γυναίκα και αφήνεται στο ένστικτο. «Να γίνω ένα ζώο, μεγάλο, δυνατό, άγριο, όλο μύες και ένστικτο».

Η ‘Eλενα Πέγκα υπογράφει μια σύγχρονη αλληγορία για τον πολιτισμό και την αγριότητα. Ένα παραμύθι με ρεαλιστικό λόγο, με καταστάσεις που θυμίζουν ιστορίες από τα δελτία ειδήσεων και θέμα τη σύγκρουση ανάμεσα στα δύο φύλλα, ανάμεσα στο εγώ και το είναι, ανάμεσα στην ανθρώπινη φύση και τις κοινωνικές συμβάσεις που την περιορίζουν. Μια διαρκής αίσθηση απειλής και αγωνίας σ’ ένα ονειρικό, σχεδόν εφιαλτικό , τοπίο καθορίζει την ατμόσφαιρα του έργου και το σκοτεινιάζει ακόμα περισσότερο.

Η Γυναίκα και ο Λύκος παρουσιάστηκε τον Μάη το 2014 στο Φεστιβάλ Écrire et mettre en scène aujourd’hui στην Caen, σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου, μετάφραση Δήμητρας Κονδυλάκη, με Γάλλους ηθοποιούς.

 

(από το οπισθόφυλλο της έκδοσης)

Διαστάσεις:    21 Χ 17                                                                           

Σελίδες:           64

ISBN:               978-618-81451-1-5

Χρονολογία:   Νοέμβριος 2014

Τιμή:               8,00 (συν ΦΠΑ 6%)

 


Αλέξης Σταμάτης: Σκότωσε ό,τι αγαπάς

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ-ΚΟΥΛΕΔΑΚΗ

Διακίνηση: Κάπα Εκδοτική

 

Αθήνα 1980. Μιχάλης. Κατερίνα. Άρης. Τρία νέα παιδιά που ζουν έντονα την περιπέτεια της κάθε μέρας, τον έρωτα, τα όνειρα για το μέλλον. Ένα αναπάντεχο γεγονός θα τους χωρίσει. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, ο Άρης επισκέπτεται την Κατερίνα. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει, οι δυο φίλοι έχουν πάρει διαφορετικούς δρόμους. Η συνάντησή τους θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα παρελθόν που είναι τρυφερό, νοσταλγικό αλλά και πολύ άγριο, ενώ, ταυτόχρονα, κυκλοφορεί μια επείγουσα ανάγκη που στον πυρήνα της κρύβει ένα φοβερό μυστικό που σφράγισε τη ζωή και των δυο τους.

 (από το οπισθόφυλλο της έκδοσης)

Διαστάσεις:    21 Χ 17                                                                           

Σελίδες:           72

ISBN:               978-960-6801-88-4

Χρονολογία:   Ιανουάριος 2012

Τιμή:               8,00 (συν ΦΠΑ 6%)

 


Θανάσης Τριαρίδης: Zyklon ή το πεπρωμένο

Παιχνίδι για δύο πρόσωπα σε δίδυμη κάψουλα

 

Εισαγωγή: Ροζαλί Σινοπούλου

Επίμετρο: Φανή Παραφόρου, Σταυρούλα Σκαλίδη, Αθηνά Μιχαλακέα

 

Σε φαντάστηκα να κλαις για μένα ενώ πεθαίνω… Είδα τα δάκρυά σου… Μέσα στα δάκρυά σου μπόρεσα να φανταστώ τον εαυτό μου…

 

Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται, δίχως να ειδωθούν ποτέ, στη δίδυμη κάψουλα ενός διάσημου παιχνιδιού roller coaster, του Ζyklon. Μέσα στον προγραμματισμένο από το παιχνίδι εγκλεισμό τους και έχοντας την ελευθερία να πούνε ό,τι θέλουν, καθώς δεν θα συναντηθούν ποτέ, κατασκευάζουν ταυτότητες, επινοούν «εαυτούς», θυμούνται ιστορίες – και, περίπου μοιραία, ανατρέχουν στην παρελθοντική (;) κτηνωδία του Ολοκαυτώματος, των θαλάμων εξόντωσης και του αερίου Zyklon B. Με την ευκολία της απόστασης τόσων χρόνων φτιάχνουν σενάρια και στήνουν υποθετικές «παλαιές ιστορίες κραταιής αγάπης».

Μα κάποια στιγμή οι δύο ήρωες καταλαβαίνουν πως πλέον δεν υπάρχει επιστροφή από τους «εαυτούς» που δημιούργησαν: η Ιστορία που θυμήθηκαν τους κυριεύει, η υποθετική αγάπη τους γίνεται Πεπρωμένο. Και πως εν τέλει το αέριο Zyklon Β ίσως να βρίσκεται στον εξαερισμό του θεάτρου.

Ένας ρομαντικός εφιάλτης για την κραταιή αγάπη, για τη δύναμη του Πεπρωμένου, για τη μεγάλη συνάντηση των ανθρώπων.

 

Διαστάσεις:    21 Χ 17                                                                           

Σελίδες:           176

ISBN:               978-618-81669-8-1

Χρονολογία:   Μάρτιος 2015

Τιμή:               8,00 (συν ΦΠΑ 6%)

 


Ανδρέας Φλουράκης: Ρομπέν των δασών

Θεατρικό έργο βασισμένο στον ομώνυμο μύθο

Περιλαμβάνονται προτάσεις για θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες

 

Θα κλέβαμε, αν τα κρατούσαμε για τους εαυτούς μας. Εμείς θα βοηθάμε όποιον έχει ανάγκη. Κάποιος δεν πρέπει να βοηθήσει τον κόσμο; Θα ξεκινήσουμε τώρα αμέσως!

 

«Ο Ρομπέν των Δασών είναι η πρώτη ενασχόληση του Ανδρέα Φλουράκη με τη συγγραφή ενός έργου που η καταγωγή του χάνεται στα βάθη του Μεσαίωνα και ανασύρεται ως την ψηφιακή εποχή μας. Πρόκειται για έναν ήρωα των παιδικών μας χρόνων που, πριν γίνει μπαλάντα, λαϊκή φυλλάδα, διήγημα, θεατρικό έργο, κινηματογραφική ταινία, κινούμενο σχέδιο, είχε ήδη γίνει μύθος.

[…] Και πού συναντιούνται ο εμβληματικός ήρωας και ο συγγραφέας-διασκευαστής του; Στην κοινή πεποίθηση ότι, επειδή στην ενήλικη ζωή η σύγκρουση με το κακό είναι αναπόφευκτη, μετωπική, αδυσώπητη, τραυματική, και ίσως μάταιη, οφείλεις να βαδίζεις προς αυτό με τη βαθιά και ανεδαφική πίστη της απόλυτης και οριστικής συντριβής του. Διαβάζουμε το έργο έχοντας την παράλογη βεβαιότητα ότι ο καθένας μας κατοικείται από έναν σκονισμένο Ρομπέν, που αισιοδοξεί αιώνια ότι “το δάσος του Σέργουντ” είναι ο μόνος μαγικός τόπος όπου η δύναμη του κακού εξανεμίζεται».

Ελένη Κουτσιλαίου

(από το επίμετρο της έκδοσης)

 

Διαστάσεις:    24 Χ 17                                                                           

Σελίδες:           128

ISBN:               978-618-5191-87-0

Χρονολογία:   Δεκέμβριος 2017

Τιμή:               8,00 (συν ΦΠΑ 6%)

 


Ανδρέας Φλουράκης: Θέλω μια χώρα

Επίμετρο: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου

 

-Κλείστε τα μάτια για ένα λεπτό.

-Για ένα βράδυ.

-Για μία ζωή.

-Τώρα ανοίξτε τα.

-Η χώρα πέθανε.

-Να πάει στον αγύριστο.

-Πάει, πέθανε.

-Ζήτω η νέα χώρα.

  •  

«Το νεοελληνικό θεατρικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη Θέλω μια χώρα έρχεται να συναντήσει τα φώτα της σκηνής σε μια χρονική περίοδο που το επίκαιρό του αντίκρισμα επιβεβαιώνεται με τέτοια αξιοθαύμαστη ακρίβεια, που σου δίνει την εντύπωση ότι η δημιουργική σκέψη του συγγραφέα βρίσκεται σε “ανοιχτό διάλογο” με τη σύγχρονη Ιστορία.

Προσπερνώντας τις συνηθισμένες δραματουργικές φόρμες, ο Φλουράκης δεν ενδιαφέρεται να σκιαγραφήσει χαρακτήρες, αλλά τρόπους σκέψης, δεν επιθυμεί να παραδώσει σκηνές δράσης, αλλά ένα λεκτικό ψηφιδωτό ιδεών, επιθυμιών, κρίσεων, αμφισβητήσεων και λογικών ή ακόμα και ανορθολογικών συμπερασμάτων, όπως αυτά προκύπτουν μέσα από την καθημερινότητα της εποχής μας. Ο τρόπος γραφής του κειμένου αναδεικνύει αναμφισβήτητα έναν και μόνο πρωταγωνιστή: το πλήθος. Μία σκηνική πολυφωνία που επανέρχεται ή καταλήγει συνεχώς σε ένα και μοναδικό αίτημα: Θ έ λ ω  μ ι α  χ ώ ρ α».

Έλενα Τριανταφυλλοπούλου

(από το επίμετρο της έκδοσης)

 

 

Διαστάσεις:    21 Χ 17                                                                           

Σελίδες:           48

ISBN:               978-618-5191-01-6

Χρονολογία:   Ιούλιος 2015

Τιμή:               8,00 (συν ΦΠΑ 6%)