Κοίτα τους από την ερασιτεχνική ομάδα Βάρης, 14 & 15 Οκτωβρίου

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 13/10/2017

 

Η ερασιτεχνική ομάδα θεάτρου Βάρης υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τάσου Αλατζά παρουσίασε τον Ιούλιο το έργο του Μάριου Ποντίκα Κοίτα τους στο Δημοτικό Θέατρο της περιοχής. Μια παράσταση που διέθετε χιούμορ, κέφι, χαρά και ταυτόχρονα πειθαρχία, οργάνωση και σεβασμό στο δηκτικό και εξαιρετικά επίκαιρο –αν και γραμμένο το 1990 - σπονδυλωτό κείμενο του συγγραφέα.

Η μεγάλη επιτυχία της παράστασης– παίχτηκε σε ένα κατάμεστο θέατρο – επιβάλλει την επανάληψη της. Δύο παραστάσεις το Σάββατο στις 14 και την Κυριακή στις 15 Οκτωβρίου θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης.

Τα πολλαπλά πρόσωπα του σύγχρονου Έλληνα, σκιαγραφημένα με την καυστικά διεισδυτική πένα του συγγραφέα, τοποθετούνται σε έναν σκουπιδότοπο, όπου συνυπάρχουν μικρά και μεγάλα «εγκλήματα»!

Ο ωμός ρεαλισμός του Ποντίκα γονιμοποιείται από μια χιουμοριστική σκηνοθετική ματιά με γκροτέσκες πινελιές, που αναδεικνύει ανάγλυφα την κοινωνική σαθρότητα και τις μικρότητες των ηρώων, ιδωμένες μέσα από μεγεθυντικό φακό.

Η σκηνοθετική γραμμή, πέραν χωροχρονικών περιορισμών, φωτογραφίζει χωρίς διδακτισμό, αλλά με καυστική διάθεση αυτοκριτικής, μια κοινωνία με «σκουπίδια» κάθε λογής, από όπου ξεπηδούν τα «πολλαπλά είδωλα» του νεοέλληνα.

Μια παράσταση - κλειδαρότρυπα στις μικρές και μεγάλες στιγμές των ανθρώπων, που αφυπνίζει και ταρακουνά, για να γεννήσει υποψιασμένους θεατές, έτοιμους να απαλλαγούν από τα συλλογικά μας ... κουσούρια.

 

Κοίτα τους και...δες τους!

 

 

 

Ο Θίασος 3Β ιδρύθηκε πέρσι στο πλαίσιο του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.) του Δήμου και απαρτίζεται από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς :

Βαγγελιώ Κονδάκη - Γιάννη Μανιά

Τάνια Παπαϊωάννου - Βασιλική Πατεράκη

Έλενα Σουλιώτη - Θεοδώρα Μουζακιάρη

Πόλυ Παπαδοπούλου - Βερονίκ Ζωγράφου

Θανάσης Μπεφάνης - Κωνσταντίνος Κριεζής

Γιάννης Λάλος - Αννίτα Μωραΐτου

Βαρβάρα Βιτάλη - Παρασκευή Μπαρμπούτση

Δήμητρα Γάρδια

κάτω από τη διδασκαλία του σκηνοθέτη - ηθοποιού Τάσου Αλατζά.