«Μια Μήδεια σαν τόσες άλλες» της Λείας Χατζοπούλου στο Μπαγκλαντές

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 26/03/2017

Από αρχή Απριλίου 2017, θα παίζεται στην Shilpakala Academy, Ντάκα, Μπαγκλαντές, το τρίπρακτο έργο της Λείας Χατζοπούλου Καραβία «Μια Μήδεια σαν τόσες άλλες», σε μετάφραση Μπάγκλα και σκηνοθεσία Α. Μ. Kamaluddin Nilu, που γεννήθηκε στο Μπαγκλαντές και ζει στη Νορβηγία.

Ο ίδιος σκηνοθέτης ανέβασε στο National Sámi Teáhter Beaivvás, Kautokeino της Βόρειας Νορβηγίας (Αρκτικός Κύκλος) τη «Φυλακή» της Χατζοπούλου-Καραβία σε μετάφραση Σάμι της Sara Margrethe Oscal, με την Anitta Suikkari στον ρόλο της Νίνα, τον Νοέμβριο του 2010. Με την παράσταση αυτή ταξίδεψε σε Φεστιβάλ Θεάτρου στο Κατμαντού και στην Ακαδημία Ντάκας, το Δεκέμβριο 2010, μαζί με τη συγγραφέα, καθώς και σε φεστιβάλ στη Νορβηγία.

Αφετέρου, το έργο της «Πρόσφυγας», σε γαλλική μετάφραση Michèle Duclos (Βραβείο ARDUA 2008 στη συγγραφέα και τη μεταφράστρια) παίχτηκε το 2009 στο Γιαουντέ, Καμερούν, και η Kareyce Moto Fotso βραβεύτηκε στο ρόλο της Μάρτας. Ξαναπαίχτηκε με την Adèle Guile Fezeu το 2016 και το 2017 στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας.