ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ // Δ’ ΚΥΚΛΟΣ

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 27/03/2015

Ιανουάριος 2015 – Μάρτιος 2015


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ για θεατρικούς συγγραφείς

Εφαρμόζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια πρακτική ήδη δοκιμασμένη σε θέατρα της Ευρώπης, το Εργαστήριο δραματουργίας του Βυρσοδεψείου δίνει τη δυνατότητα στους συγγραφείς να «ξαναδιαβάσουν» και να επεξεργαστούν εκ νέου τα έργα τους υπό την καθοδήγηση δραματολόγων και σκηνοθετών. Στη διάρκεια του τρίμηνου εργαστηρίου περιλαμβάνεται η κριτική ανάλυση των επιλεγμένων έργων αλλά και η δυνατότητα μιας νέας δραματουργικής επεξεργασίας και παρουσίασής τους.

Τα έργα που υποβάλλονται μπορεί να είναι πρόσφατα ολοκληρωμένα ή η συγγραφή τους να βρίσκεται σε τελικό στάδιο.  Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ανάδειξη μιας νέας γλώσσας με σκηνικό προσανατολισμό, σε διάλογο αισθητικό και πολιτικό με την εποχή, αλλά και η «εξαγωγή» νέων ελληνικών έργων και η συμβολή του στη συνάντηση Ελλήνων και ξένων δραματουργών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο β’ κύκλος του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Βυρσοδεψείου με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και τον γαλλικό θίασο Panta théâtre ενώ το έργο Νεκρά φύλλα του πρωτοεμφανίζομενου Κωνσταντίνου Τζήκα, που επιλέχθηκε μεταφράστηκε στα γαλλικά, εκδόθηκε στην «Aνθολογία σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας» από την Maison Antoine Vitez και τις Editions Théâtrales στο Παρίσι και συμμετείχε στο φεστιβάλ «Ecrire et mettre en scène». 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν νέα θεατρικά έργα στο ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.


Σύλληψη και συντονισμός: Δήμητρα Κονδυλάκη (σύμβουλος θεατρικών εκδόσεων, δραματολόγος, μεταφράστρια)

Εισηγήτριες: Τζωρτζίνα Κακουδάκη (θεατροπαιδαγωγός, σκηνοθέτης), Δήμητρα Κονδυλάκη, Έλλη Παπακωνσταντίνου (σκηνοθέτις, καλλιτεχνική διευθύντρια του Βυρσοδεψείου)

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1ο & 2ο στάδιο (διαδικασία ανάγνωσης και επιλογής): 20 ευρώ / άτομο
3ο στάδιο (τρίμηνο εργαστήριο): 200 ευρώ / άτομο
 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.vyrsodepseio.com, vyrsoplays@gmail.com

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρία Σούμπερτ, Κιν.: 6938255522,  schubertmaria@outlook.com

Α.Π.