Το αγόρι με τα μπλε μαλλιά από το Θέατρο Φούρνος ταξιδεύει στο Λονδίνο

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 11/02/2017

Η παράσταση της παιδικής σκηνής του θεάτρου Φούρνος, Το αγόρι με τα μπλε μαλλιά της Ελεάννας Σαντοριναίου ταξιδεύει στο Λονδίνο για δύο παραστάσεις προσκεκλημένη από το The Hellenic Centre και το Λύκειο των Ελληνίδων Λονδίνου.

 

Οι μικροί ομογενείς του εξωτερικού έχουν λίγες ευκαιρίες να παρακολουθήσουν παρατάσεις για την ηλικία τους στα ελληνικά και  με τη σκέψη αυτή το Hellenic Centre και το Λύκειο Ελληνίδων δέχτηκαν την πρόταση του Φούρνου προσφέροντας τη δυνατότητα στους μικρούς έλληνες  να παρακολουθήσουν θέαμα στη μητρική τους γλώσσα.

 

Το Θέατρο Φούρνος και οι συνεργάτες του δίνουν μεγάλη σημασία στην εξοικείωση των παιδιών από μικρές ηλικίες, με τον πολιτισμό και δημιουργεί επί μία δεκαετία παραστάσεις μελετημένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες και δυνατότητες  μικρών παιδιών. Με θέματα τα οποία δίνουν αφορμή για περαιτέρω επεξεργασία από γονείς και δασκάλους, με χιούμορ, φαντασία και ενεργό συμμετοχή των παιδιών επιδιώκουν να δώσουν τα πρώτα θεατρικά ερεθίσματα στους μελλοντικούς ευαίσθητους καλλιεργημένους θεατές.

 

Το «Αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά» με  τρυφερό τρόπο, χιούμορ, μουσική και τραγούδι μιλάει για τη φιλία και την ισότητα εξιστορώντας τις περιπέτειες ενός αγοριού που έχει μπλε μαλλιά σε έναν τόπο όπου όλοι έχουν κόκκινα. Το αγόρι έχει για φίλο, έμπιστο, αγαπημένο ένα μικρό κουκλάκι που δεν αποχωρίζεται ποτέ, ώσπου μια μέρα το χάνει .......και εδώ αρχίζει η περιπέτειά του.

 

Η παράσταση   θα ανέβει στις 25 Φεβρουαρίου για 2 μόνο παραστάσεις στο Hellenic Centre.

 

www.helleniccentre.org

 

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Κείμενο-σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίκα Τσουδερού

Σκηνικά: Ευγένιος Αρβανιτάκης

Βοηθός σκηνικών: Αλέξης Χατζηγιάννης

Κούκλες-Επιμέλεια Κοστουμιών Άννα Σαντοριναίου

Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος

Πρωτότυπη μουσική: Βαγγέλης Χατζηγιάννης, Δημήτρης Σιφάκης

Παίζουν: Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

Παραγωγή: Θέατρο Φούρνος

Διάρκεια παράστασης 55’