Ψυχές με ανθρώπινη φωνή στο Off Off Festival στις 10 και 11 Ιουνίου

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 09/06/2019

Με ένα έργο για την απώλεια, τη μοναξιά, τον πόνο, τη δυσκολία να ξεφύγεις από μια στιγμή, να σβήσεις μια εικόνα,  να ξεχάσεις μια λέξη, να αποδεκτείς μια κατάσταση επιστρέφει στο Off off Athens η ομάδα Χ(Σ)τροfή. Ψυχές με ανθρώπινη φωνή.  Τα πάντα κινούνται γύρω από την σφαίρα των αναμνήσεων και των φαντασιώσεων, τίποτα όμως ζωντανό δεν συμβαίνει στην ζωή σου.

 

Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 20:15 & Τρίτη 11 Ιουνίου στις 22:00

 

 

Πως θα συστήνατε σε κάποιον την ομάδα σας;

 Την ομάδα την δημιουργήσαμε για να εξελιχτούμε εμείς οι ίδιοι, δεν έχει στόχο να μεταδώσει κάτι που δεν πρεσβεύουμε γι’ αυτό κάθε έργο που ανεβάζουμε είναι κυρίως η  δική μας ανάγκη που έρχεται να ταυτιστεί με την ανάγκη των θεατών, μέσα από έργα και μέσα από ρόλους που δίνουν τροφή για σκέψη για συναίσθημα για προβληματισμό, αποδοχή, αντίδραση, επιβεβαίωση. Η  ομάδα Χ(Σ)τροfή  είναι εν γένει μια ζωντανή ομάδα που δεν θα μπορούσε να σταματήσει να περιστρέφεται γύρω από τον άνθρωπο που είναι τροφή για σκέψη και αναζήτηση.

 

Τι σας προκάλεσε να καταθέσετε πρόταση στο Φεστιβάλ;

Στο φεστιβάλ παίρνουμε μέρος για δεύτερη φορά και ο λόγος είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν που μας έκανε να πάρουμε μέρος και την πρώτη. Θεωρούμε ως ομάδα πως είναι ένα φεστιβάλ γιορτή και ύμνος στο θέατρο και στις ομάδες και οι άνθρωποι που το οργώνουν το κάνουν με μεράκι και αντιμετωπίζουν την τέχνη και τους ανθρώπους που την υπηρετούν με απολυτό επαγγελματισμό, σεβασμό και αγάπη. Κριτήρια ισχυρά για να συμμετέχουμε.

 

Πείτε μας ένα καλό λόγο για να έρθει κάποιος να δει την παράστασή σας.

Η συγκεκριμένη σκηνοθετική γραμμή αποτελεί πρωτότυπο γνώμονα για να ερεθίσει περιοχές της ψυχής και της σκέψης του θεατή που ως τώρα θεωρούμε ότι δεν έχουν φωτιστεί.

 

Πιστεύετε ότι το ελληνικό θέατρο έχει χώρο για τις νέες ομάδες;

 Το ελληνικό θέατρο είναι οι νέες ομάδες και οι νέες ομάδες είναι το οξυγόνο για το ελληνικό θέατρο. Οι νέες ομάδες έρχονται με σεβασμό να συνεχίσουν το έργο του παρελθόντος με έναν αέρα ανανέωσης χωρίς περιθώρια και παρωπίδες.

 

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον; 

Η ομάδα Χ(Σ)τροfή έχει στόχο να μην σταματήσει ποτέ να περιστρέφεται. Δεν μπορούμε με ακρίβεια να σκεφτούμε και να απαντήσουμε ποια είναι τα όνειρα μας για το μέλλον γιατί η ομάδα είναι μια αυτόνομη οντότητα και καταφέρνει να περιστρέφεται χωρίς να είναι εξαρτημένη ακόμα και από εμάς τους ίδιους τους δημιουργούς της. Η ομάδα Χ(Σ)τροfή είναι ένας ζωντανός οργανισμός που καταφέρνει με έναν τρόπο καινοτόμο να μας χωράει και να θέτουμε τα όνειρα πριν καν το καταλάβουμε.

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Θεατρική ομάδα: *(Σ)τροfή

Κείμενο - Διασκευή: Ελένη Δούναβη

Σκηνοθεσία: Ελένη Δούναβη

Σκηνικά - Κοστούμια: Ομάδα *(Σ)τροfή

Μουσική - Φωτισμοί: επιμέλεια μουσικής Ελένη Δούναβη

Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

Εικονοληψία - Μοντάζ - Trailer: Σπύρος Γερούσης

Γραφιστικά: Γιάννης Γεωργιάδης

 

Ερμηνεύουν: Ελένη Δούναβη, Γιώργος Τακίρης

 

Το trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=Rndh6xoITzY&feature=youtu.be

 

 

  • Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά